Минерална вода Търговище
Минерална вода за вечна младост
Copyright © 2010 by
Хлебопроизводство и
сладкарство ООД
All Rights reserved
hs_tg@abv.bg
Designed by NEDIALKO
При прекомерна употреба на лечебните води, полезните минерали, които оказват благоприятно действие върху организма, могат да доведат до негативни странични ефекти и тяхната дневна консумация трябва да бъде ограничена. Всъщност, качествената грижа за здравето предполага консумацията на трапезна вода. Трапезната вода минава през умерена предварителна обработка, което дава като резултат количествен и качествен минерален състав в норми, идеални за човешкия организъм. Тъй като от водата се изтегля точното количество минерали, това многократно засилва свойството й да поглъща непотребните вещества от организма и пречистващата й сила. Трапезната вода е продукт, чиято възрастова граница на потребление е най - широка. Тя може да се консумира постоянно, без ограничения в здравословното състояние.
Минерална вода от сондаж 77Х (ТЕРЕМ ЕАД)
Намира се на път II-49 на 1 км от Търговище. Публична общинска собственост. Дълбок сондаж от 1986 г. Водата (сондажът) се намира в двора на ТЕРЕМ ЕАД – клон Търговище. Няма опасност от подземно или повърхностно замърсяване.
•водата е с температура 46 градуса С и се характеризира като хипертермална
•дебитът е 54000 л/час (18л/сек)
•pH=7,3
•електропроводимост – 606 микросименса/см
•водата има обща минерализация 0.487 г/л и се характеризира като вода с ниско съдържание на разтворени минерални вещества
Водата отговаря на изискванията на БДС 14947-80 Води натурални минерални питейни, на Наредба МЗ No 6/95 за бутилиране на натурални минерални води и на БДС 2823-83 Вода за пиене.
Подходяща за използване, като трапезна (за всекидневна употреба).
Освен за трапезна, водата е подходяща по определена схема за профилактика и лечение на стомашно-чревни заболявания, чернодробно-жлъчни заболявания, протичащи със запек, начални форми на кръвно налягане, жлъчни диспензии, органни неврози.
Според вида и количеството минерали, които съдържат, водите се делят на три основни типа: лечебни, изворни, трапезни и води с много ниско минерално съдържание. В зависимост към кой тип е водата, се определя и интензитетът на нейната употреба, което е ключова посока в правилната идея за консумиране на вода.
Copyright © 2010 by Хлебопроизводство и сладкарство ООД All Rights reserved